We are looking for volunteers for B Y F,
01-31 September 2009, Sandanski, Bulgaria

 • Are from Macedonia, Albania or Serbia?
 • Are you 18 and more?Are you interested in photography, graffiti or concerts?
 • Do you want to have an unforgettable September?


Be part of Balkan Youth Festival!


Be part of the team of volunteers that are going to participate in the preparation and realization of Balkan Youth Festival 2009!

Balkan Youth Festival is going to happen in September 2009 in Sandanski, Bulgaria. It is one of the the biggest international events in South Eastern Europe with more than 200 participants form all over Europe. Each year Balkan Youth Festival is organized by young people. This year, you have a chance to be one of them!

Your role will be consisted of:
- welcoming the participants
- designing the stage for the concerts
- technical support
- coordination of the activities etc.

You need to be in Bulgaria from 1st untill 31st of September, few weeks before the beginning of the festival and during the Balkan Youth Festival. You will spend the first two weeks of your stay in Sofia together with the other volunteers from the organization and the rest two weeks in the city where the festival is going to take place - Sandanski. (http://www.visitsandanski.info/)

Being volunteer at Balkan Youth Festival gives you a chance to:

- meet new friends from all over Europe
- participate in some of the round tables and discuss different youth topics
- show your skills in painting, photography, video-shooting, dancing…
- enjoy the concerts every night!

As a volunteer at Balkan Youth Festival you get:
- covered travel expenses and visa
- free accommodation and food
- pocket money.

You will find more information about Balkan Youth Festival at:
http://www.myspace.com/BYFestival
http://www.byfestival.org
Contact e-mail:
mcair.strumica@gmail.com

Fill in the application form, send it no later than 15th of June 2009 and have the best September ever!
Се бараат волонтери за Балкански младински фестивал, 01-31 септември 2009, Сандански, Бугарија.

 • Сакаш да имаш незаборавен септември?
 • Имаш 18 и повеќе години?
 • Се интересираш за фотографија, графити и концерти?


Биди дел од Балканскиот младински фестивал!

Биди дел од тимот на волонтери кој ќе учествува во подготовките и реализацијата на Балканскиот младински фестивал!

Балканскиот младински фестивал се одржува во септември во Сандански, Бугарија. Тој е најголемиот интернационален настан во Југоисточна Европа со повеќе од 200 учесници од цела Европа и секоја година е организиран од млади луѓе. Оваа година ти имаш шанса да бидеш еден од нив!

Твојата улога ќе се состои во:
- пречекување на учесниците
- дизајнирање на сцената за концертите
- техничка поддршка
- координација на активностите.

Потребно е да престојуваш во Бугарија од 01 до 31 септември, односно неколку недели пред почетокот на фестивалот и за време на Балканскиот младински фестивал. Првите две недели од престојот, ќе ги поминеш во Софија заедно со останатите волонтери од организацијата, а останатите две недели на местото каде веќе неколку години се одржува фестивалот, во Сандански. (http://www.visitsandanski.info/)

Блиску си до можноста:
- да запознаеш нови пријатели од цела Европа
- да уживаш во концертите секоја вечер
- да ги покажеш твоите способности за цртање, фотографирање, снимање...
- да учествуваш на некои од тркалезните маси на кои што се дискутира за најразлични младински теми
- активно да учествуваш во организацијата на фестивалот што го шири духот на младите низ целиот Балкан!

Како волонтер, ќе добиеш:
- покриени патни трошоци и виза
- бесплатно сместување и храна
- џепарлак.

Повеќе информации за Балкански младински фестивал можеш да најдеш на
http://www.myspace.com/BYFestival
http://www.byfestival.org
Контакт маил: mcair.strumica@gmail.com

Пополни ја апликацијата, испрати ја најдоцна до 15ти јуни 2009 и имај го најзабавниот септември до сега!


Освен официјалото инфо за фестивалот, како човек кој веќе неколку години бил дел од тимот кој работи за успешна реализација на сите делови од предвидената програма би додал дека е од големо значење за мене што голем дел од работите кои мене ми влијаат во позитивна смисла сум ги научил од таму.
Фестивал во кој амбиентот кој секоја година го креираат учесниците е уникатен и позитивен, со тоа автентичен само за Балканскиот младински фестивал, и за никој друг. На едно место собрани луѓе од цела Европа, со една цел: да допринесат со своето присуство за уште едно незаборавно искуство, со прекрасни спомени. Работилниците кои се во склад со потребите на младите, како и со решавањето на тековните проблеми кои влијаат во изградувањето на еден човек како здрав поединец во периодот додека трае фестивалот се одржуваат секојдневно, и секој кој би присуствувал на барем неколку од нив ќе успее да вкуси од она што се вика вистинско демократско општество во кое навистина владее разумот.
Прекрасните пејсажи на градот се надополнуваат со различни улични сценски претстави на брејк денсери, жонглери, акробати, цртачи на графити и музичари. Поле за културна реализација во текот на сите денови, можност за учење на нови вештини и филтрирање на она што се вика префинет вкус за естетика во фотографијата и ликовните дела. Навечер под отворено небо на модерна сцена која наликува на антички театар музички бендови со нивните концерти само ја надополнуваат целосната слика за колективната забава на учесниците.
Уште една година на Балкански Младински Фестивал, ја дочекуваме со широко отворени раце!

Доколку сакате да бидете дел од овој настан, станете член на групата на facebook, посетете ја страната или само пополнете ја апликацијата.Bookmark and Share


edit post

0 Reply to "volunteers for Balkan Youth Festival"

 • Related Posts with Thumbnails

  facebOOk_ing IN.the bOOkface

  videos from dokufest, BYF & future shorts

  Loading...