Позитивно се изненадив кога видов дека после првата промоцијата на збирката активистичка поезија ART ATTACK!!! во Загреб и Сплит организаторите не застануваат туку продолжуваат со нејзиното промовирање како и со организирање на други настани кои се поврзани со првичната мисија на организаторите.

Како што пишував овде претходно, за време на првата промоција на која за жал не отидов имаше неколку други пропратни активности. .. улична изложба на фотографии, проекции на документарни филмови, концерти ..настани кои беа поврзани со овогодинешнава тема "Улица".

Овие неколку настани меѓусебно поврзани, за Vedran Senjanović биле инспирација за снимање на неговата идеја за документарен филм: "Festival aktivističke poezije-Art Attack". Денес неговиот филм заедно со филмот "razorubičenje" на Igor Zelić ќе бидат проектирани во гратската библиотека Умаг, Загреб како и презентацијата на изданието на ART ATTACK! од оваа година.

Kратко видео кое за прв пат го гледав синоќа исто со инсерти од оние неколку дена кога беше за прв пат промовирана оваа антологија.

Art Attack 2010 from Boris Kundid on Vimeo.

Bookmark and Share


edit post

0 Reply to "#art ATTACK!!! again_"

  • Related Posts with Thumbnails

    facebOOk_ing IN.the bOOkface

    videos from dokufest, BYF & future shorts

    Loading...